Már több, mint 10 éve foglalkozom diákok érettségi és felvételi vizsgára való felkészítésével. Sokszor tapasztalom, hogy nem feltétlenül a szorgalom hiánya okozza a problémákat, hanem inkább a megfelelő előismeretek hézagossága. Gyenge alapokra pedig nem lehet építkezni, hiszen így a ráépülő anyagrészek is érthetetlenek, nehezek lesznek.

Érezted már úgy, hogy az eléd kerülő dolgozat sokkal bonyolultabb, mint arra az órán megoldott példák alapján számítottál? Hogy ötleted sincs, hogyan kezdj neki egy-egy feladathoz? Hidd el, elegendő gyakorlással és a megfelelő típusfeladatok ismeretével tapasztalni fogod, hogy a rendelkezésre álló idő alatt is jól tudsz teljesíteni. A sikeres megírt dolgozatnál pedig nincs is jobb motiváció.

Bátran mondhatom, hogy rendszeres egyéni foglalkozás mellett szinte nincs is olyan diák, aki a közepes szintet ne tudná megugrani. Aki pedig mindezt önállóan is képes elérni, annak a különórák segítségével a jeles eredmény sincs kizárva. A lényeg mégis az, hogy kedvet kapj a matektanuláshoz, ezzel együtt pedig magabiztosabbá válj a tanórákon is.

Érettségi felkészítés során a lehető leghatékonyabb formában, egyénre szabott tempóban haladunk, hogy a tervezett eredményeket magabiztosan el tudd érni. Akár fél év alatt is el tudod sajátítani az érettségi feladatok megoldásának fortélyait. Az elmúlt évek alatt számos tanulót kísértem el az érettségiig, amelyet aztán sikerrel teljesítettek. Legyél te a következő! :)


Hasznos linkek:

Hogyan érdemes használni a Négyjegyű Függvénytáblázatot?

Középszintű kidolgozott érettségi videók

Emelt szintű kidolgozott érettségi videók